Gründerstipend

Simula lyser ut to gründerstipend á 500 000 kroner hvorav minst ett skal gå til kvinnelig tech-gründer

Teknisk avanserte IKT-gründere søkes til gründerstipend, men: Spar pusten! – bruk elevator-pitchen din på noen andre

Gründergarasjen ligger midt i Simulasenteret. Simula driver grunnleggende forskning innen IKT, veileder MSc- og PhD-studenter og lager kommersiell virksomhet basert på forskningen i senteret. Nå utlyser Gründergarasjen to gründerstipend – hver på 500 000 kroner. Minst ett av de to stipendene skal gå til den beste kvinnelige tech-gründeren med en idé for en ny start-up. Du kan lese mer under, eller i brosjyren for Gründerstipendet.

Stipend

De to vinnerene får hver kr. 500.000 i gründerstipend. Det er ingen betingelser til dette, du betaler oss ingenting, men du må sende inn dokumentasjon på at pengene er brukt til å utvikle din forretningsidé. Dersom utviklingen i prosjektet er god så kan du få med Simula som investor på forretningsmessige grunnlag. Det betyr at du kan si nei takk hvis andre investorer gir deg et bedre tilbud.

Åpent tilbud

Dersom du ikke blir vinner av stipend, kan du uansett søke om plass i Gründergarasjen. IKT-orienterte gründere som er i oppstartsfasen kan få gratis kontorplass for ett år. Ingen betingelser; du gir ikke fra deg noe og du betaler ingenting, men du får gratis kaffe, subsidiert lunsj, et godt arbeidsmiljø, gratis hjelp til patentering og til å søke midler fra virkemiddelapparatet.

Hva møter du på Simula?

Du møter fremragende forskere som ønsker å hjelpe start-ups med sin innsikt. Du møter erfarne forretningsutviklere som har vært med å starte opp 15 bedrifter. Dersom Simula skal investere i din start-up, møter du et tech-panel av forskere som intervjuer deg i detalj om din tekniske løsning har mulighet til å bli realisert, og du møter forretningsutviklere som intervjuer deg om mulighetene til å tjene penger på produktet dersom du klare å lage det. Men du møter ingen som ber deg om en elevator-pitch på 30 sekunder – du møter kanskje noen som synes det er hyggelig å småprate litt i heisen eller som synes det ok å tenke på sine egne ting mens de blir fraktet opp eller ned. Problemet er at ingen har fasit på hvordan man går fra en glimrende idé til en stor og vellykket bedrift basert på den idéen. Og derfor vil ikke vi lage et løp som gir inntrykk av å fortelle deg at det bare finnes en vei til kommersiell suksess. Grunnen til dette er ganske enkelt, vi vet ikke hvor den veien går. Men vi vil hjelpe deg så godt vi kan langs den veien du velger å ta fordi vi tror på deg hvis du tror på deg.

Har du spørsmål?

Ta kontakt med Christian H. Bjerke, nestleder i Simula Innovation.

Din søknad

Søknaden må inneholde svar på Gründergarasjens fire signaturspørsmål:

  • Can you build it?
  • Will anyone buy it?
  • Has anyone already built it?
  • Honestly, is it an idea, a good idea or a great idea?

Vi behandler alle søknader konfidensielt, og panelet har taushetsplikt. 

Søknadsfrist er 15. januar 2017.